Novinky

          • Snežný chlapec

          •  Dňa 28.10.2019 sa žiaci 4.B, 4.C a 3.A zúčastnili filmového predstavenia SNEŽNÝ CHLAPEC v Cinemax Optima. Aj keď ešte nie je zima a na sneh si musíme počkať, filmové predstavenie nám ju aspoň trocha priblížilo. Tento nový rozprávkový film sa žiakom veľmi páčil a ešte po ceste späť do školy sa o ňom dlho rozprávali.

          • Deň jablka

          • Aj najrozšírenejšie ovocie v našich zemepisných šírkach má svoje narodeniny, teda lepšie povedané svoj sviatok. Práve 21.októbra si pripomíname toto vzácne ovocie. Všetci dobre vieme, aké je dôležité pre naše zdravie a čo všetko si z neho môžeme aj pripraviť. Či už je to chutný džem, voňavý jablkový koláč alebo osviežujúci džús a dokonca i zmrzlinu. Žiaci na prvom i na druhom stupni si Deň jablka pripomenuli rôznymi spôsobmi. Cez ochutnávky, prednášky, vyhľadávanie informácií na internete až po výsledné výtvarné stvárnenie.  fotoalbum

          • Stolný tenis nás baví

          • Dňa 17.10.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili na okresnom stolonotenisovom turnaji. Našu školu reprezentovali Erik Slepčík (9.B), Leo Kroščen (8.Aš), Fabián Kroščen (7.B) a Erik Mroč (7.A). Chlapci sa prvýkrát zúčastnili takéhoto turnaja a bolo na nich vidieť prílišnú nervozitu. Hneď v prvom zápase, ktorý sme nešťastne prehrali 2:3, viedol náš žiak E. Slepčík 10:4 a chýbal mu jeden bod k celkovému víťazstvu. Nakoniec však prehral 12:14. V druhom zápase sme s druhým mužstvom ťahali za kratší koniec, keď sme prehrali jasne 0:3. V treťom zápase sme potrápili celkového víťaza 2:3, keď opäť pri nás v niektorých momentoch nestálo šťastie. V poslednom zápase, už zohratí naši chlapci vyhrali jednoznačne 3:0. Skončili sme na "zemiakovom" 4. mieste. Tešiť nás však môže, že náš žiak Leo Kroščen sa stal druhým najlepším hráčom celého turnaja s pomerom 6 víťazstiev a len 1 prehra. Veríme, že budúci turnaj bude úspešný pre našich šikovných športovcov a stupne víťazov čakajú na nás.    fotoalbum

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Dňa 18. októbra o 9:00 hod. v kostole Saleziánov don Bosca  sa naši žiaci zapojili do celosvetovej modlitbovej akcie „Milión detí sa modlí ruženec” za jednotu a pokoj vo svete. Do akcie sa zapojili žiaci zo 6.A/š, 6.B a  6.C triedy pod vedením katechétky. Modlitbu viedol duchovný otec Marián. Kampaň „Milión detí sa modlí ruženec” chcela v tento deň zjednotiť v modlitbe ruženca deti na celom svete a poukázať na to, že spoločná detská úprimná modlitba má u Boha osobitnú moc vyprosiť svetu mier. Spoločne sme sa  modlili za väčšiu horlivosť pri šírení Kristovho evanjelia, za misie vo svete, osobitne tam, kde sú kresťania prenasledovaní alebo utláčaní, a tiež za nové misijné povolania. Túto iniciatívu vyhlásil pápež František.

          • Svetový deň ochrany zvierat

          • V špeciálnej triede 5.B/š prebiehal Svetový deň ochrany zvierat formou besedy a vyfarbovania zvierat dňa 04.10.2019. Napriek ťažkostiam, ktoré tieto deti musia dennodenne zvládať, ukázali veľa chuti a trpezlivosti pri spoznávaní rôznych neznámych druhov zvierat. V závere si ich mohli vyfarbiť na pripravených listoch.

          • V domácich prácach sme ako doma

          • Naši deviataci si v praxi vyskúšali, ako to vyzerá, keď sa niekto musí postarať o domácnosť. Na hodinách predmetu Domov a praca si potykali so žehličkou a automatickou práčkou. Nie je to až taká jednoduchá záležitosť. Pri všetkom museli okrem zručnosti pamätať hlavne na zásady bezpečnosti. Posúďte sami, ako im to pristane.

          • ŠPORTOVALI SME V PRÍRODE

          • Kurz ochrany človeka a prírody je názov akcie, v rámci ktorej sa dňa 4.10.2019 uskutočnilo športovanie v prírode. Žiaci druhého stupňa sa zapojili do pripravených športových aktivít, ktoré im priniesli okrem zdravého pohybu aj mnoho zábavy. Súťažilo sa v disciplínach: hod granátom, preťahovanie lanom a beh vo vreci. Súťažného ducha si v závere mohli presadiť chlapci v spoločnom futbalovom zápase. Ďakujeme učiteľom telesnej a športovej výchovy, ktorí toto predpoludnie zodpovedne pripravili.                   fotoalbum

          • TVORIVÉ DIELNE

          • Dňa 3.10.2019 sa konala krásne tvorivá akcia s názvom "Tvorivé dielne", ktorú organizovalo O. z. Romano kher - Rómsky dom s Agnes Horváthovou v spolupráci so Školou umeleckého priemyslu Jakobyho 15 v Košiciach pod vedením Mgr. art Noemy Ráczovej. Žiaci šiestych ročníkov Viktória Pohlodková 6. B, Róbert Mašlár 6. B a Kevin Duda 6. A sa pod vedením svojej pani učiteľky zúčastnili tejto akcie. Žiaci kreslili a vyrábali leporelo, dostali informácie o jednotlivých študijných odboroch, prezreli si školu, odborné miestnosti a ateliéry. Žiaci dostali aj pohostenie a boli pochválení za aktivitu a slušné správanie.

             fotoalbum

          • ATLETIKA HROU

          • Dňa 02.10.2019 sa konalo podujatie s podporou Slovenského atletického zväzu - IIAF ATLETIKA HROU 2019. Súťažilo sa v štyroch disciplínach: beh cez rebrík, štafetový beh, skoky cik - cak a beh cez prekážky. Jedinou (piatou) súťažou jednotlivcov bol beh na 800 m. V minulom roku sme sa neumiestnili najlepšie, preto sme očakávali zlepšenie a chceli sme sa posunúť bližšie k stupienkom víťazov. Bohužiaľ pri prvej disciplíne naši žiaci vlastnými chybami skončili na poslednom mieste, čo ich stálo v celkovom hodnotení možnosť bojovať o tie najvyššie priečky. V ďalších troch disciplínach patrili k tým lepším, ale nepodarilo sa im už dohnať body z prvej disciplíny a dosiahnuť umiestnenie, ktoré si všetci tak veľmi priali. No my sa nevzdávame a potešila nás aj účasť na tomto peknom podujatí. Aj pán učiteľ bol s výkonmi žiakov spokojný a povzbudil ich k tréningu a k boju o vyššie priečky.                                          fotoalbum

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.