Novinky

        • Beseda s policajtom - Bezpečnosť na cestách v zime
          • Beseda s policajtom - Bezpečnosť na cestách v zime

          • Dňa 15.1.2019 sa žiaci z III.A a z III.C  zúčastnili besedy s pánom policajtom, ktorá sa uskutočnila v jednej z počítačových  miestnosti budovy školy. Témou besedy bola Bezpečnosť na cestách v zime. Žiakom boli načrtnuté rôzne modelové dopravné situácie na cestách a možnosti ako sa v nich správať tak, aby sme neohrozili svoju bezpečnosť ani bezpečnosť iného účastníka cestnej premávky. Tieto dopravné situácie si mohli pozrieť aj na  videu, ktorým ich sprevádzali dve rozprávkové postavičky. 

            V ďalšej časti besedy bol žiakom pustený krátky dokumentárny film o tínedžeroch, ktorí sa stali závislými na ľahkých drogách (toluén). Spoločne s pánom policajtom si žiaci tento film pozreli. Zábery z daného filmu poukazovali na rôzne nepriaznivé až život ohrozujúce okolnosti. Žiakom boli vysvetlené rôzne skutočnosti a možnosti  ako daným nebezpečenstvám predchádzať, aby sa nestáli drogovo závislými.

            Pánovi policajtovi ďakujeme, že medzi nás prišiel a, že nám jednak pútavo rozprával, vysvetľoval a odpovedal na naše položené otázky. fotoalbum

          • Roma Cup 2018

          • Dňa 14.12.2018 sa Základná škola Ľ. Podjavorinskej 1 v Košiciach zúčastnila na 1. ročníku turnaja Roma cup 2018 na SZŠ na Galaktickej.

            Na turnaji sa zúčastnili 4 mužstvá: Galaktická „A“, Galaktická „B“, Luník „A“ a Luník „B“.

            Luník „A“ v zostave Martin Jano (9. A), Jaroslav Dužda (9. A), František Horváth (9. A), Ján Slepčík (9. A), Miroslav Dužda (9. B) a Ján Horváth (9. B) obsadili po vynikajúcich výkonoch 1. miesto, keď postupne porazili Galaktickú „B“ 8:0, Luník „B“ v najlepšom zápase turnaja 6:4 (otáčali z 1:3) a Galaktickú „A“ 4:1. Najlepším strelcom turnaja a najlepším hráčom sa stal František Horváth (9. A), ktorý napol súperove siete dovedna 6 krát.

            Luník „B“ v zostave Marek Krok (8. B), Róbert Krok (8. A), Mário Žiga (7. C), Sergej Lakatoš (7. B), Marek Krok (6. A), Slavomír Dani (5. A) sa nestratil. V prvom zápase nešťastne prehral 1:3 s Galaktickou „A“, kde bol lepší ako súper, ale neprialo mu šťastie, keď si chlapci strelili 2 nešťastné vlastné góly. V ďalšom zápase rozdrvili Galaktickú „B“ 10:0 a už v hore spomínanom najlepšom zápase podľahli Luníku „A“ 4:6. Obsadili 3. miesto a zároveň tretím najlepším strelcom sa stal Róbert Krok so 6 gólmi.

            Poďakovanie patrí všetkým pedagogickým zamestnancom za zorganizovanie tohtoročného turnaja. Vďaka patrí aj kolegovi Strižencovi, že sa mu podarilo postaviť také dve výborné mužstvá a určite aj jeho zásluhou žiaci získali také výborné umiestnenie.  A samozrejme poďakovanie patrí tým najhlavnejším - žiakom našej školy nielen za vynikajúce výsledky, ale aj za veľmi slušné správanie a reprezentáciu školy.

          • Mikuláš v špec.triedach I.stupňa

          • Žiaci špeciálnych tried I.stupňa čakali na sv. Mikuláša. Verili, že k nim príde aj tento školský rok. A aby k nim ľahšie trafil recitovali mu básničky a spievali pesničky na cestu. Mikuláš sa im veľmi potešil.Prišiel medzi nich aj s vrecom, v ktorom mal pre deti prichystané koláčiky a sladkosti. Deti sa im veľmi potešili, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. fotoalbum

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.