Novinky

          • Súťaž JBL

          • Naši žiaci sa dňa 10.9.2020 už po druhýkrát zúčastnili atletickej súťaže JBL Jump Fest. Súťažilo sa v disciplínach beh na 60 m a skok do diaľky. Súťaže sa zúčastnilo 8 našich žiakov. Žiaci našej školy opäť nesklamali a umiestnili sa na dobrých miestach.  Najväčším prekvapením bolo umiestnenie Erika Daniho, ktorý na 60 m časom 9,16 sek. skončil na šiestom mieste (chýbalo 0,44 sek. na prvé miesto) a v skoku do diaľky skončil na siedmom mieste S výkonom 400 cm (chýbalo 42 cm na prvé miesto). V jeho kategórii pretekalo spolu 22 žiakov a žiaci dosiahli lepšie výsledky ako minulý rok. Aj keď naši žiaci nemajú vždy ideálne podmienky na rozvoj ich talentov, veľmi sa z ich výkonov tešíme a na ďalší rok sa pokúsime zabojovať o najvyššie priečky.

          • Oznámenie

          • Riaditeľka Základnej školy Ľ. Podjavorinskej 1, Košice
            týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č.
            245/2008 o výchove a vzdelávaní udeľuje na deň

                               14.09.2020 (pondelok)

            Žiakom nultého až deviateho ročníka riaditeľské
            voľno z prevádzkových dôvodov.
            Riadne vyučovanie bude pokračovať 16.09. 2020.

                                                          Mgr. Iveta Rošková
                                                                 riaditeľka

             

          • Otvorenie nového školského roku

          • Včera sme s našimi žiakmi nultého a prvého ročníka otvorili nový školský rok. Návštevou nás poctila aj splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity pani Andrea Bučková, ktorá s pani riaditeľkou v príhovore vyzdvihla význam vzdelávania a zapriala nám úspšný školský rok. Na záver vystúpili aj žiaci nášho speváckeho zboru a spoločne s vedením aj vzácnym hosťom privítali nových žiakov v našej škole.

          • Letná škola

          • V týždni od 24. do 28. augusta 2020 sa na našej škole uskutočnila letná škola určená primárne pre 5.–8. ročník. Zúčastnilo sa na nej v jednotlivých dňoch približne 40–45 detí väčšinou z druhého stupňa, ale zapojilo sa aj niekoľko školských nedočkavcov z nižších ročníkov. S prípravou letnej školy pomaháli končiaci deviataci, ktorí mali na starosti propagáciu letnej školy medzi deťmi a rodičmi na Luníku IX. Učitelia zo školy a z mimovládnych organizácií Teach for Slovakia a ETP Slovensko pre žiakov pripravili zaujímavé aktivity z rôznych vzdelávacích oblastí. Jeden deň sa venovali metóde Feuersteinového inštrumentálneho obohacovania, ktorá si kladie za cieľ rozvíjať u detí kognitívne funkcie a odstrániť tak bariéry, ktoré im bránia byť v škole úspešné. Letná škola vyvrcholila piatkovou školskou olympiádou, v ktorej deti na školskom dvore súťažili v desiatich športových disciplínach.

          • Spevácky zbor na Medzinárodnom Gypsy FESTE

          • Tešíme sa, že náš spevácky zbor mal možnosť vystupovať na Medzinárodnom Gypsy FESTE v Bratislave, ktorý sa uskutočnil 1.8.2020. Spevácky zbor vznikol len minulý rok a sme veľmi radi, že sa mu darí a reprezentuje nás už na takýchto prestížnych festivaloch.

            Naši žiaci spolu s učiteľmi si koncert a naše hlavné mesto veľmi užili a domov si odniesli veľa zážitkov a cenných skúseností.

             

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.