Novinky

          • Príhovor primátora mesta Košice k ukončeniu 1. polroka

          • Milí rodičia, vážení pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, dovoľte mi, aby som vás pri príležitosti odovzdávania polročných vysvedčení pozdravil a poďakoval
            sa vám za spoluprácu.

            S radosťou a hrdosťou sledujeme výsledky košických škôl. Sme presvedčení o tom, že vďaka vzájomnej spolupráci škôl, mesta ako ich zriaďovateľa, ako aj vďaka záujmu a angažovanosti rodičov, sa naše deti vzdelávajú v kvalitnom a bezpečnom prostredí. Od roku 2019 sme do rozvoja materských a základných škôl v Košiciach investovali historicky najviac finančných prostriedkov. Zrekonštruovali a zmodernizovali sme mnohé budovy, postavili sme nové ihriská a športoviská, zakúpili sme nové učebné pomôcky. Dnes v našom meste niet školy, ktorá by nemala dôvod tešiť sa z niečoho nového. Napriek ťažkej finančnej situácii, v ktorej sa ocitli slovenské samosprávy, sa nám minulý rok podarilo rekonštruovať a rozšíriť kapacity vo viacerých škôlkach, v školských budovách sme pokračovali v opravách fasád, striech či vo výmenách okien. V týchto aktivitách chceme v rámci našich finančných možností pokračovať, intenzívne budeme hľadať aj externé zdroje financovania. Plánujeme sa zapojiť do nových výziev a uchádzať sa o získanie finančných prostriedkov z eurofondov na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl, na rozšírenie kapacít materských škôl, ako aj zníženie energetickej náročnosti školských budov. Sme presvedčení o tom, že investície do školstva sa nám v budúcnosti vrátia v podobe vzdelanej a rozhľadenej generácie.

            Všetkým rodičom želám do druhého školského polroka veľa hrdosti, pedagogickým i nepedagogickým
            zamestnancom pocit sebarealizácie a zadosťučinenia a všetkým deťom veľa radosti a úspechov.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.