Novinky

          • Aj miniPremeny zlepšujú vzdelávací proces

          • Naši učitelia mali možnosť zapojiť sa do programu MiniPremeny, ktoré organizuje Mentória. Keďže minulý rok sme sa ako škola zúčastnili programu Premeny školy zvnútra, záujem o nové vzdelávanie zo strany našej školy bol.

             

            Program MiniPremeny pozostáva z 3 etáp. Prvou bola návšteva Dávida Králika na škole, ktorý odučil 4 vyučovacie hodiny na 1. aj 2. stupni. Počas vyučovania predviedol štyri rôzne aktivizačné metódy. Tieto metódy sa v rámci druhej etapy učili samotní zapojení učitelia na pobytovom školení. Sami sa stali žiakmi a vyskúšali si nabaľovanie, prácu v tíme, hru Kocky a reflexiu na konci vyučovacej hodiny. Školenie bolo zamerané aj prakticky - učitelia mali priestor prispôsobiť si každú metódu na svoj vyučovací predmet. Okrem toho sa naučili aj základy kolegiálneho rozhovoru, ktorý vie pomôcť v profesijnom raste obom zúčastneným.

            Tretia etapa sa práve deje aj na škole - učitelia si pripravia hodinu s využitím 1 aktivizačnej metódy, pozvú k sebe na hodinu svojho kolegu a následne si rozoberú v kolegiálnom rozhovore, aké mala daná hodina plusy a kde je ešte priestor na rast. 

            Veríme, že aj takéto inovatívne formy vyučovania a posúvania osobných hraníc vedia pomôcť zlepšovať vyučovací proces, záujem žiakov aj wellbeing učiteľov. 

             

            A čo o návšteve našej školy povedal Dávid Králik po tom, čo odučil 4 hodiny? Prečítajte si: 

            Luník IX – čaro prítomného okamihu

            Priznávam, mal som nesMIERny rešpekt pred dnešným dňom. Ráno som po behu, taichi a Biblii ešte hodnú chvíľu v tichu sedel a rozoberal to so Všehomírom. Vravel, aby som sa nebál, vraj nech sa stane čokoľvek, bude to v poriadku. Mal pravdu. Stretol som mnoho jedinečných malých ľudí a prežil s nimi krásne 4 hodiny. Zo správania som dostal samé trojky (Hodnotiaca škála správania: 0-Dávid, fuj, choval si sa hnusne, ako chrapúň, 1-Dávid, tvoje správanie k nám nič moc, 2-Dávid, celkom dobre si sa správal, aj keď obaja vieme, že to dokážeš aj lepšie, 3-Dávid, ty si sa k nám dnes správal s úctou a slušne a nejedol si si tu šušne). Aj deti odo mňa dostali samé trojky.

            Chodenie s kartami je aktivita, kde decká chodia po triede, navzájom si kladú otázky z nového učiva a odpovedajú. Pri aktivite býva celkom ruch, tak deckám vravím: „Kričať na inú ľudskú bytosť je neúctivé a ja sa k vám nechcem správať neúctivo, preto po skončení aktivity zdvihnem ruku. Kto ma uvidí, zdvihne ruku, stíchne a pozerá na mňa. Až budete všetci potichu, poviem ďalšiu inštrukciu.“ Vypršal čas. Zdvihol som ruku. Behom tridsiatich sekúnd bolo v triede hrobové ticho. Hodnú chvíľu mi trvalo, kým som rozdýchal, čaro prítomného okamihu. Keď sa mi to podarilo, požiadal som deti tichým hlasom, aby si deti dali stoličky do kruhu.

            Neviem, aký ste mali dnes deň vy. Ja jeden z najkrajších v tomto školskom roku..

            Milé Luníčatá, Mentória vám ďakuje za príležitosť uVERiť vo vás

          • Hviezdoslavov Kubín v šk. roku 2023/2024

          • Človek by mal každý deň počuť aspoň jednu pieseň, čítať jednu krásnu báseň, vidieť jednu výbornú maľbu, a ak by to bolo možné, povedať zopár rozumných slov.

            Výrok básnika J. W. Goetheho sa podarilo aspoň čiastočne naplniť aj našim žiakom a pedagógom v pondelok 12. februára 2024. V tento deň sa stretlo mnoho talentov, ktorých umenie slov oslovilo a  predviedli svoje recitačné schopnosti v súťaži Hviezdoslavov Kubín.

            Básne v tento deň neboli síce čítané, no boli precítene, z duše a s nadšením prednesené. Zo strany poslucháčov sa recitátorom dostalo pozorného, ba oduševneného vypočutia i odmeny nielen potleskom.

            Porota sa rozhodla udeliť súťažiacim ocenenia v takomto znení.

            3. miesto - Melissa Bandyová (7. A), Vanesa Ferčáková (6. A), Stacy Hricková (5. A)

            2. miesto – Etela Dudová (9. B), Eduard Harkabus (5. C), Marek Suchý (5. A)

            1. miesto – Svetlana Ferková (6. C), Melánia Gadzsorová (6. A), Justin Horváth (5. C)

            Víťazom srdečne blahoželáme a naše uznanie posielame všetkým, ktorí našli odvahu verejne vystúpiť a ukázať, čo sa v nich skrýva.

            Ak sa vrátime k úvodnému výroku: počuli sme krásnu báseň (a nie jednu), videli sme pred sebou výbornú maľbu v podobe jedinečných osobností a bolo povedaných aj zopár rozumných slov. Aby bolo výroku zadosť učinené, chýbala už iba jedna pieseň a bolo by to dokonalé.

            Šancu zlepšiť sa máme o rok. Tešíme sa na všetkých odvážlivcov.

          • Školu ovládla Snehová kráľovná

          • Na našej škole sa 21. marca 2024 už po tretíkrát konalo medzinárodné podujatie Noc s Andersenom, do ktorého sa rady zapájajú učiteľky 1. aj 2. stupňa. Cieľom podujatia je podnietiť u detí a žiakov nadšenie pre príbehy, svet fantázie a knihy mimo školského vyučovania - podvečer a večer, či dokonca aj v noci. 

            Spomedzi vypísaných tém pre tento ročník sme si vybrali rozprávku Snehová kráľovná od známeho autora rozprávok Hansa Christiana Andersena. 

            Dokopy na podujatie, ktoré sa v priestoroch školy konalo v čase od 15:45 do 18:30, prišlo viac ako 110 žiakov z celej školy. Netradičný večer začal na našej škole špeciálne. V skúšobni zboru sme privítali divadlo Hopi Hope, ktoré žiakom priblížilo príbeh kamarátov Kaya a Gerdy. 

            Následne sa zapojené učiteľky so svojimi žiakmi presunuli do tried, kde na ne čakali rôzne aktivity. Niektoré boli zamerané na čitateľskú gramotnosť a aj pamäť - ako napríklad pracovné listy o rozprávke, iné aktivity slúžili na rozvoj jemnej motoriky a kreativitu, ako napríklad vyrábanie vlastného zrkadla či snehovej koruny. 

            Žiaci 2. stupňa zažili Noc s Andersenom v podobe putovania s triednymi učiteľmi po stanovištiach, kde na nich čakali úlohy aj sladká odmena. 

            Ďakujeme všetkým zapojeným učiteľkám a učiteľom, ktorí pripravili pre žiakov zaujímavý program!

          • Oznam: riaditeľské voľno

          • Riaditeľ ZŠ Ľ. Podjavorinskej 1, Košice udeľuje žiakom 1. aj 2. stupňa 

             

            riaditeľské voľno

            dňa 27.3.2024 (streda)

             

            Od 28.3. začínajú veľkonočné prázdniny, ktoré trvajú do 2.4.2024. Návrat žiakov do školských lavíc je 3.4.2024 v stredu.

          • Zápis budúcich prváčikov

          • Milí rodičia, pozývame vás na zápis žiakov do 1. ročníka v školskom roku 2024/2025, ktorý sa uskutoční

            • 5. apríla od 14:00 do 18:00
            • 6. apríla 08:00 - 12:00

            Nezabudnite si k zápisu priniesť potrebné dokumenty 

            - občiansky preukaz oboch rodičov

            - kópiu rodného listu dieťaťa

            - kartičku poistenca dieťaťa

            Tešíme sa na vás!

          • 100% úspešnosť na lyžiarskom výcviku

          • Týždeň pred jarnými prázdninami - od 19. februára do 23. februára 2024 sme vyslali našich žiakov 2. stupňa na lyžiarsky výcvik. Bol to v poradí už štvrtý ročník, ktorý sa konal v stredisku Renčišov-Buče. Naši žiaci ukázali všetkým, že v športe sú doma.

            Úspechom pre náš všetkých je, že VŠETCI žiaci sa naučili lyžovať. Snehové zrážky nám tento rok nepriali ako po iné roky, no ani to žiakov neodradilo od lyžovania. Niektorí zo žiakov si obuli lyžiarky a lyže a šlo im to ako ako po masle, ostatní dostali základy od našich učiteľov a nakoniec všetci lyžovali ako o dušu. Na konci výcviku sa uskutočnili aj preteky, víťazi boli ocenení a žiakom sa celý výcvik veľmi páčil a doteraz v nich rezonujú spomienky naň.

            Večere si spríjemnili rôznymi aktivitami, maľovaním, hraním hier či hudbou. Spomienku na lyžiarsky výcvik im pripomína aj nástenka na druhom stupni.

            Ďakujeme vedeniu školy za zabezpečenie lyžiarskeho výcviku, zúčastneným pedagógom za dozor a venovaný čas žiakom a samotným žiakom za príkladné správanie sa a snahu učiť sa. 

          • Besedy s Dávidom Králikom

          • Našu školu navštívil zanietený učiteľ Dávid Králik, ktorý je aj spisovateľom. So svojimi knihami Šibalstvá Králička Dávida, V Jablku a Tukan navštívil dokopy 14 tried na 1. aj 2. stupni. 

            Žiaci sa v rôznych ročníkoch naučili rôzne veci na základe predčítanej knihy. Tí najmenší sa naučili, ako vzniká kniha, ako sa kreslí králiček, spievali si aj absolvovali logopedické cvičenie. Tretiaci a štvrtáci spoznávali čaro komiksu a riešili tajomné záhady. Piataci sa zas naučili skladať origami a zažili lietanie do padákovej plachty!

             

            Besedy s Dávidom Králikom boli na našej škole realizované aj vďaka podpore Poisťovni Colonnade.

             

            Ďakujeme za takúto možnosť a rozvíjanie pozitívneho vzťahu k čítaniu a knihám.

            Pozrite si príspevok z besied, ktorý na svoj Facebook napísal Dávid :) 

          • Volil sa prezident 8.B

          •  

            Pri príležitosti konania 1. kola prezidentských volieb v roku 2024 si učiteľ Matta pre žiakov triedy 8.B pripravil hodinu občianskej výchovy vo forme simulácie prezidentských volieb.

            Žiaci si mohli spomedzi seba zvoliť prezidenta triedy a navyše získali poznatky o základných princípoch volieb, a volebného práva. Žiaci boli z priebehu a aktu volieb nadšení, zapájali sa aktívne aj do sčítavania hlasov a už teraz sa tešia na čas, keď dosiahnú vek 18 rokov, aby mohli reálne využiť svoje volebné právo. Celkovo vo voľbách kandidovalo 17 žiakov, z ktorích sa po druhom kole volieb stal prezidentom triedy 8.B - Richard Krok, ktorému k tomuto úspechu srdečne blahoželáme. Na záver zostáva už len dodať, že volebná účasť tejto simulácie dosiahla 77,6%. 

             

            Aj takouto simuláciou je možné žiakov viesť k aktívnemu občianskemu životu a využívaniu svojho občianskeho práva - voľby. 

          • Oznam - Testovanie 9

          • Oznam ohľadom Testovania 9 na ZŠ Ľ. Podjavorinskej 1, Košice.

             

            Dňa 20. marca 2024 (v stredu) sa na našej škole uskutoční celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka  - Testovanie 9. 

             

            Žiaci deviateho ročníka musia byť v škole najneskôr ráno o 7.40 hod !

            Žiaci 1. – 4. ročníka idú riadne do školy.

            Žiaci 2. stupňa budú mať v ten deň riaditeľské voľno.

          • Drina na krúžku sa vyplatila

          • V sobotu 24. februára 2024, sa p. učiteľ Furman so svojimi zverencami - žiakmi našej základnej školy ZŠ Ľ. Podjavorinskej 1 -  zúčastnil podujatia SOMMA CUP 2024 v Bardejove.

            "Touto cestou by som chcel vzdať hold všetkým mladým bojovníkom, ktorí si v zápasoch viedli vynikajúco, priam až nad očakávania. Chcem im poďakovať, že naša polročná práca, všetko úsilie a čas, ktoré sme tomu venovali na tréningoch v rámci krúžku Bojovník, sa v tento deň zúročili," hovorí p. uč. Furman, ktorý krúžok vedie. 

            Veľká vďaka patrí všetkým bojovníkom, ktorí reprezentovali našu školu, a to konkrétne: Tibor Žiga, Diana Mašlárová, Alex Gábor, Janko Galias, Adam Kariška, Patrik Zubko, Jaroslav Zubko, Richard Krok, David Mirga a Františka Poláková.

            Janko Galias debutoval na amatérskej karte a zároveň sa zúčastnil aj večernej profi karty, kde v oboch zápasoch vyhral. Celkovo majú naši žiaci z podujatia v Bardejove na konte 7 víťazstiev -  5 víťazstiev počas amatérskeho kola a 2 víťazstvá počas večernej profi karty.

            "V neposlednom rade chcem poďakovať nášmu pánovi riaditeľovi, bez ktorého by sa tento deň nemohol uskutočniť. Zabezpečil nám výbavu pre bojovníkov a po celú dobu nás podporuje. Vďaka patrí aj učiteľovi Ivanovi Beluškovi, ktorý je po celý čas nápomocný v príprave bojovníkov, a pánovi Ferčákovi za pomoc pri dohľade nad deťmi."

            Veľká vďaka patrí, samozrejme, aj p. uč. Furmanovi, ktorý krúžok vedie a pracuje so žiakmi s konkrétnou víziou. Sme radi, že rozvíjanie športových talentov žiakov, pri ktorých sa ale učia aj sebadisciplíne a rozvahe, je súčasťou našej školy a nášho výchovno-vzdelávacieho procesu aj mimoškolských aktivít, o ktoré žiaci prejavujú veľký záujem. Len tak ďalej! 

            O akcii si môžete prečítať aj v tomto článku na Fightmmania.

          • Jarné prázdniny 2024

          • Milí rodičia a žiaci, jarné prázdniny pre Košický samosprávny kraj v školskom roku trvajú od 26. februára do 1. marca 2024.

            Žiaci sa do školy vrátia v pondelok 4.3.2024.

            Prajeme krásny oddych každému! 

          • Chrípkové prázdniny

          • Z dôvodu respiračného ochorenia prebiehajú na ZŠ Ľ. Podjavorinskej chrípkové prázdniny v termíne od utorka 13.2.2024 do 18.2.2024.

             

            Návrat žiakov do školy je v pondelok 19.2.2024.

          • Príhovor primátora mesta Košice k ukončeniu 1. polroka

          • Milí rodičia, vážení pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, dovoľte mi, aby som vás pri príležitosti odovzdávania polročných vysvedčení pozdravil a poďakoval
            sa vám za spoluprácu.

            S radosťou a hrdosťou sledujeme výsledky košických škôl. Sme presvedčení o tom, že vďaka vzájomnej spolupráci škôl, mesta ako ich zriaďovateľa, ako aj vďaka záujmu a angažovanosti rodičov, sa naše deti vzdelávajú v kvalitnom a bezpečnom prostredí. Od roku 2019 sme do rozvoja materských a základných škôl v Košiciach investovali historicky najviac finančných prostriedkov. Zrekonštruovali a zmodernizovali sme mnohé budovy, postavili sme nové ihriská a športoviská, zakúpili sme nové učebné pomôcky. Dnes v našom meste niet školy, ktorá by nemala dôvod tešiť sa z niečoho nového. Napriek ťažkej finančnej situácii, v ktorej sa ocitli slovenské samosprávy, sa nám minulý rok podarilo rekonštruovať a rozšíriť kapacity vo viacerých škôlkach, v školských budovách sme pokračovali v opravách fasád, striech či vo výmenách okien. V týchto aktivitách chceme v rámci našich finančných možností pokračovať, intenzívne budeme hľadať aj externé zdroje financovania. Plánujeme sa zapojiť do nových výziev a uchádzať sa o získanie finančných prostriedkov z eurofondov na rekonštrukciu a modernizáciu základných škôl, na rozšírenie kapacít materských škôl, ako aj zníženie energetickej náročnosti školských budov. Sme presvedčení o tom, že investície do školstva sa nám v budúcnosti vrátia v podobe vzdelanej a rozhľadenej generácie.

            Všetkým rodičom želám do druhého školského polroka veľa hrdosti, pedagogickým i nepedagogickým
            zamestnancom pocit sebarealizácie a zadosťučinenia a všetkým deťom veľa radosti a úspechov.

          • Príprava na Vianoce 2023

          • Vianoce sú obdobím, na ktoré sa najviac tešia tí najmenší z nás - pre darčeky či sneh. Sú však aj časom vďaky, stíšenia sa a príprav na ten čarovný čas, ktorý máme stráviť v kruhu svojich najbližších. Preniesť čaro Vianoc do školských lavíc sa každý rok snažia aj naše učiteľky a učitelia rôznymi zážitkovými a tvorivými aktivitami. Jendou z nich bola naša prvá vianočná besiedka. Okrem toho sa ale dialo v posledných dňoch v škole omnoho viac....

            V 1.B si vytvorili spoločné vianočné posedenie so sladkými dobrotami.

            V 2.A chodil Ježiško o trošku sôr a žiaci sa tešili z pomôcok na písanie.

            2.B sa už tradične zapojila do vianočnej pošty pre seniorov, ktorých potešili svojimi snehuliačikmi a listom. Získali za to aj certifikát.

            5.A a 6.A navštívili počas náboženstva saleziánov pôsobiacich na Luníku IX, ktorí si pripravili zaujímavý adventný program. 

            9.B zas v piatok 15.12.2023 pripravila voňavý nealko punč, na ktorý pozvali aj Klaudiu Krivú, ktorá pútavo vyrozprávala misijné zážitky a skúsenosti z ďalekej Tanzánie. Žiakom sa takéto uvoľnené stretnutie naozaj páčilo. 

            Posledný deň pred prázdninami bol aj v 6.A v znamení vianočných piesní, stromčeka a rozbaľovania darčekov. Týmto sa chceme poďakovať organizátorom akcie "Darujem úsmev", ktorí nám darčeky pripravili. Radostné a pokojné Vianoce prajú všetkým žiaci 6.A s p. učiteľkou Kristínou Sotákovou.

            V 2.C prepájali matematiku a výtvarnu výchovu. Žiaci si opakovali geometrické tvary štvorec, obdĺžnik, kruh, trojuholník obkresľovaním , strihaním aj pomenovávaním tvarov. Z hravej a kreatívnej aktivity vznikli krásne vianočné stromčeky

            2.E a 4.C/š si zaslúžili horúcu čokoládu v školskej kuchynke a v triede ich zatiaľ navštívil Ježiško. 

            8.A/š sa svedomito pripravovala na vianočný čas zdobením triedy. 

            7.A/š sa zas pripravovala zdobením "perníkov" a zapájaním svojej kreativity.  

            Pozdravy pripravovali napríklad v 5.A či 9.A, ale nielen tam... 


            V našej škole sa snáď nenašla žiačka či žiak, ktorý by so srdca neželal na Vianoce zdravie, lásku, šťastie. V triedach sa usilovne pracovalo na výrobe toho najkrajšieho vianočného pozdravu. Pridať doň aj osobné vyznanie konkrétnej pani učiteľke i pánovi učiteľovi nebol žiaden problém. K šťastným a veselým nezabudnime na tých, ktorí potrebujú našu pomoc, milý úsmev a za dve hrste ľudského tepla.

            Iba jedno želanie mám,
            nech už nikto nie je nikdy sám.
            Nech sú všetci zdraví,
            šťastní a úsmev nech každý
            vlastní

            Upiecť to je hračka, ale zdobenie medovníčkov si vyžaduje kreativitu a trpezlivosť. Práve tie si mohli naši žiaci špeciálnych tried  na 1. stupni rozvíjať pri zdobení vianočných medovníčkov klasickou bielkovou polevou. Zdobenie sme si spríjemnili rozhovormi o vianočných tradíciách v rómskych rodinách. Hotové medovníčky žiaci zabalili do pripravených balíčkov a potešili svojich blízkych. 

             

            Ďakujeme všetkým učiteľom aj nepedagogickým zamestnancom za prácu, energiu a ochotu, ktorú investovali v tomto školskom roku doposiaľ do svojho poslania. 

          • Prvá vianočná besiedka mala úspech

          • Na našej škole sme v stredu 13. decembra 2023 v priestoroch telocvične organizovali po prvýkrát vianočnú besiedku, na ktorú boli pozvaní rodičia žiakov, kolegovia učitelia aj starší spolužiaci. Besiedka sa realizovala v rámci aktivít projektu Rady Európy - Rómsko-plurilingválne politické experimentovanie predovšetkým triedami a učiteľkami, ktoré sú do projektu zapojené. 

            Pre mnohých žiakov 1. aj 2. stupňa šlo vôbec o prvú možnosť vystúpiť pred väčším počtom divákov, preto na besiedke nechýbalo ostýchanie sa. Napriek tomu sa vystúpenia páčili všetkým divákom, keďže program bol naozaj pestrý. Besiedku otvorila 5.A s piesňou Milujeme svet, ktorú si nacvičili s p. uč. Adamondyovou a O. Ferkom. 

            V programe sa prepletal slovenský jazyk s rómskym. Rómske verše a básne si pripravili napríklad žiaci 2.C, 2.E, romsku koledu Bararas tut trieda 3.C, ktorej triedna učiteľka M. Cingeľová bola zároveň aj moderátorkou besiedky. Vianočnú náladu priniesli triedy 2.F a 3.B s tancom na pieseň All I want for Christmas a spevom pesničky Šťastné a veselé. Spev doplnila aj trieda 4.A/š piesňou Vianoce, 3.D s piesňou Rolničky, rolničky a 4.C/š s piesňou Postavím si snehuliaka a Svieť nám stromček jagavý, ktorú si zaspievali aj ostatní žiaci. Omre spevu a tanca si niektoré triedy vyskúšali aj zahrať scénky - 2.C zahrala rozprávku O rukavičke, 3.C a 3.D rozprávku Loďka/ E šifica/  a 2.A spolu s 2.D sa pod vedením p. uč. S. Dotkovej a asistentky pedagóga S. Medňanskej zhostila zahrať všetkým divákom príchod Ježiša Krista. 

            Na záver si všetci účunkujúci spoločne zaspievali kolefu Tichá noc po rómsky - Sveto rat, kadi rat. 

            Po ukončené besiedky čakal na návštevník teplý čaj a sladké pohostenie, o ktoré sa postarali p. uč. Smrečková a Kissová.

            Ďakujeme všetkým zamestnancom, ktorí prispeli k vianočnej besiedke a jej plynulému chodu.  

          • OZNAM

          • Oznamujeme všetkým rodičom a žiakom ZŠ Ľ. Podjavorinskej, že odo dňa 18.12.2023 (pondelok) je prerušené vyučovanie na našej škole.

            Od 23.12.2023 do 7.1.2024 sú vianočné prázdniny.

            Nástup žiakov do školy je v pondelok 8.1.2024. 

          • Zažili sme krajinu remesiel

          • Triedy 2. stupňa 5.E,5.A a 6.A navštívili spolu s učiteľkam A. Adamondyovou a J. Koribaničovou otvorenie výstavy V krajine remesiel, ktorá prebieha v regionálnom centre remesiel ÚĽUV-u v Košiciach.

            Tohto podujatia sa zúčastnili aj preto, lebo súčasťou výstavy sú aj práce našich šikovných žiakov. Okrem výstavy si 20 žiaci odniesli aj skúsenosť z remeselných dielní, kde si mohli vyskúšať prácu s hlinou, drôtom, vyšívanie aj zdobenie perníkov.  

            Vyjsť mimo priestorov školy a rozvíjať svoje manuálne zručnosti, pri ktorých na chvíľu vypnete hlavu, ale zapnete kreativitu, sa žiakom veľmi páčilo. Návštevu mesta spojili aj s pizzou po práci.

          • SAV na našej škole

          • Ešte koncom novembra mali žiaci deviateho ročníka 2 návštevy, ktoré stoja za zmienku.

            Prvá návšteva bola zo SAV v Košiciach, kde doktorandky predstavili žiakom učivo 2. svetovej vojny zaujímavou formou. Žiaci si zahrali únikovú hru na školských tabletoch alebo na telefónoch, vypočuli si prednášku a zahrali si online testy. Únikovú hru si môžete zahrať aj vy na stránke www.tosavie.sk. Túto stránku aj hru vytvorili ruky šikovných ľudí na ústave SAV v Košiciach.

            Ďalšia návšteva sa týkala výberu strednej školy. Ku deviatakom prišli učitelia zo Súkromnej SOŠ Požiarnickej 1 v Košiciach. Predstavili im školu a programy, ktoré škola ponúka.

            Obom návštevám ďakujeme 

            #sparkkosice #savKE #tosavie

          • Exkurzia PRO EDUCO

          • Aj v tomto školskom roku sa deviataci pod vedením pedagogického dozoru Mgr. Zuzany Compeľovej a kariérnej poradkyne Mgr. Renaty Habčákovej zúčastnili Medzinárodného veľtrhu vzdelávania PRO EDUCO v Kasárňach Kulturparku.

            Šlo o o prezentáciu celého spektra aktuálnych tém v oblasti vzdelávania na všetkých úrovniach v rámci štandardných foriem štúdia ako aj mimo nich. Popri téme vzdelávania nám boli odprezentované aj ďalšie formy mimoškolských aktivít, rozvoja osobnosti, ako aj možností pracovného uplatnenia. Na ploche výstaviska sme sa stretli aj so zamestnávateľmi, ktorí vo svojej činnosti aplikujú systém duálneho vzdelávania a vytvárajú priestor pre uplatnenie absolventov stredných škôl. Naši deviataci si z veľtrhu odniesli hlboké zážitky.

          • Motivačná beseda s p. učiteľom Mattom

          • Je cieľom všetkých učiteľov ZŠ, aby naši žiaci pokračovali v štúdiu na stredných školách. Príkladom jednej z aktivít, ako sa snažíme žiakov motivovať, sú aj besedy s rôznymi hosťami. Tentokrát sme po hosťa nemuseli chodiť ďaleko - kariérna poradkyňa Renáta Habčáková pozvala k žiakom 9. ročníkov nášho kolegu, p. učiteľa Tomáša Mattu, ktorý vyučuje na našej škole. Keďže sám má rómsky pôvod, žiakom priblížil svoj životný príbeh -  čím všetkým si musel prejsť až sa dopracoval k svojim úspechom, aj vďaka štúdiu a práci na sebe.
            Veríme, že prednáška žiakov oslovila a motivovala, a náš pán učiteľ bude pre nich vzorom, že ajRómovia dokážu zažiť úspechy v živote.

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.