Novinky

        • Spoznávanie strednej športovej školy
          • Spoznávanie strednej športovej školy

          •     Návšteva Strednej športovej školy, Tr. SNP 104 v Košiciach priniesla našim žiakom a žiačkám mnoho úvah do najbližších dní. Pomyselné dvere i tie skutočné do sveta vzdelávania v oblasti športu, tvrdej práce na svojej osobnosti, do sveta úspechov i prudkých pádov z piedestálov víťazstiev nám otvárali priateľskí a zodpovední sprievodcovia Marcel Kimák a Oliver Novický. Previedli nás Sieňou slávy, učebňami biológie, dejepisu, sixballovou arénou, telocvičňami, posilňovňami, tréningovými miestnosťami i bežnými triedami.

               Žiaci našej školy mali možnosť vidieť tréning karatistov a karatistiek, dozvedieť sa viac o pravidlách nielen v škole, ale aj o pravidlách pri zmysluplnom trávení voľného času, o potrebe mať záľubu v športe i v jej rozvíjaní.

              Vytrvalosť, cieľavedomosť a chuť učiť sa patria nielen k vlastnostiam úspešného športovca. Sú to charakterové črty, ktoré žiaci potrebujú rozvíjať už od útleho veku, aby z nich vyrástli zodpovední ľudia. Šport a vzťah k nemu im môže byť k tomu nápomocný.

               Za text ďakujeme pani učiteľke Majcherovej, za fotky rovnako jej a tiež pani učiteľke Habčákovej. 

          • Oznam

          • Riaditeľské voľno

            Základná škola Ľ. Podjavorinskej 1, Košice

             

             

             

            OZNÁMENIE

             

             

             

            Riaditeľka Základnej školy Ľ. Podjavorinskej 1, Košice týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní udeľuje na deň

             

             

            18. 11. 2022  (piatok)

             

             

            Žiakom prvého až deviateho ročníka riaditeľské  voľno z prevádzkových dôvodov.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať  21. 11. 2022.

             

                                                                                                        

             

                                                                                                                           Mgr. Iveta Rošková

                                                                                                                                   riaditeľka

          • Aby všetky deti rozumeli

          • V stredu 26. októbra 2022 prebiehalo na našej škole pre pedagógov školenie na tému Aby všetky deti rozumeli

            Lektorka Michaela Hoľanová priblížila vyše 20 pedagógom a asistentom učiteľa z 1. aj 2. stupňa edukačné materiály na rozvíjanie čitateľskej a matematickej gramotnosti. Školenie bolo zamerané pre učiteľov, ktorí vzdelávajú žiakov z národnostne zmiešaného územia a marginalizovaných komunít, kde sa nehovorí slovensky. Počas workshopu si účastníci mohli vyskúšať edukačné materiály, ktorých cieľom je pomôcť deťom z prostredia s iným materinským jazykom porozumieť a dosahovať v škole rovnaké výsledky ako deti zo slovensky hovoriaceho prostredia. 

            Hlavnými témami workshopu bolo rozvíjanie čitateľskej gramotnosti a slovnej zásoby, ako si precvičiť matematiku hravou formou a ako rozvíjať priestorovú predstavivosť s hrami. 

             

            Workshop bol realizovaný s podporou Nadácie SPP, Košického samosprávneho kraja a ABCedu pre vzdelanie.

             

          • Záložky našich žiakov putovali do Bratislavy

          • Tento školský rok sme sa prvýkrát zapojili do peknej česko-slovenskej aktivity Záložka do knihy spája školy.  V roku 2022 sa koná 13. ročník a jeho témou je: Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie. Motív na záložke, ktorú vyrábali žiaci 1. aj 2. stupňa, má vychádzať z literárneho textu či byť spojený s knižným motívom alebo knižným hrdinom. 

             

            Do tohto projektu sa zapojilo 964 českých aj slovenských škôl, z ktorých vzniklo 119 partnerských dvojíc. Nám bola ako partnerská škola pridelená SŠ Tilgnerova v Bratislave. Pred výrobou záložiek učiteľky žiakom vysvetlili, do akého projektu sme sa zapojili a prízvukovali, že vyrábané záložky sú darčekom pre žiakov z Bratislavy. To nebol žiaden problém, práve naopak! Naši žiaci sa s chuťou pustili do práce a tvorby. Kreslili a vyrábali záložky ostošesť. Tvorivá aktivita podporila čitateľskú gramotnosť a záujem žiakov o knižných hrdinov. Balík plný záložiek už putuje do Bratislavy a my sa tešíme a vopred ďakujeme za záložky od žiakov zo SŠ Tilgnerova.

            Dočkali sme sa aj balíčka z Bratislavy od žiakov SŠ Tilgnerova, ktorý bol plný fantasticky spracovaných záložiek - ďakujeme! 

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.